Borgerforeningen før og nu | Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

I selskab med danske topkunstnere og musikere

Celebrating 50 years Woodstock

Fra mord og kaos til prismodtager og rollemodel

Carlos´ Kitschen

Tryk min danske hånd

Niels Hausgaard

Tryk min danske hånd

Niels Hausgaard

En af Danmarks mest eftertragtede sangerinder

Lis Sørensen

Gedigen popmusik

Hjalmer

Super-U2-eksplosion

Die Herren U2-BigBang

Kammermusik

VOCE

Forårstour 2019

Emmelie de Forest

Om uddannelse og en produktiv læringskultur

Foredrag med Rane Willerslev

Sort tulipan – nyt album på gaden

Folkeklubben

Foredrag med Anette Sams

Din kompetente krop

Et personligt og ærligt foredrag

Thure Lindhardt - Min karriere

En guitarlegende

Billy Cross Band

e-Sportsdag

Talkshow med livsstilsekspert, tv-vært og børnebogsforfatter

Flemming Møldrup

Årets sangskriver kommer til Svendborg

M.C. Hansen & Jacob Chano

Livet, Faldet & Alt Det Andet Tour

Karl William

Akustiske soloturné

Michael Falch

Kammermusik

Kotaro Fukuma

Moderne soul og funk

Jakob Sveistrup

En hyldest til Flemming Bamse Jørgensen

Bomles Venner

Feat. Margrethe Grarup

Esben Just & Basic Bigband

Dansk kvalitetspop så det driver ned af væggene

Dodo & The Dodo’s (AKUSTISK)

Akustisk Forår 2019

Neighbours & Friends

Leonora Christina skov

Clairvoyant medie

Sebbastian Lorantius

SUPPORT Trine Therkelsen

Rasmus Nøhr

Foredrag med familien Rosentoft

Tiden tæller

Jubilæumsturné 2019

Sko / Torp

Foredrag med Jakob Olrik

Den Eneste Ene

Stor 60´er fest

The Rocking Ghosts

Nyt one-man show

Lars Hjortshøj - Plan B

Borgerforeningen før og nu

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg er et nyt moderne kulturhus i de historiske rammer i den gamle Borgerforening. Borgerforeningen i Svendborg blev grundlagt som forening i 1851 – og i 1884 byggedes den gamle Borgerforening, der helt frem til vores tid blev det naturlige samlingspunkt for svendborgensernes kulturelle og sociale liv.

Gennem de sidste knap 40 år har der været gjort adskillige forsøg på at få det efterhånden meget nedslidte gamle hus restaureret og bragt op til den standard, der gælder for et moderne kulturhus.

Via solide bidrag fra både erhvervslivet, privatpersoner, Svendborg Kommune, lokale- og Anlægsfonden og ikke mindst A. P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers fond til almene formål er det mål nu endelig realiseret med åbningen af Borgerforeningen - Kulturhus Svendborg i sommeren 2010.

Den nye Borgerforening er hus, hvor logistik, funktionalitet og æstetik går hånd med respekten for stedets historie. Svendborg Malerlaug har været med til at sikre at den flotte guldsal bevares med det oprindelige udseende. Her er en beskrivelse af tankerne bag guldsalens nuværende udseende. Herudover har salen fået en god akustik med variabel efterklang, der gør den anvendelig både til møder, teater, klassisk og til rytmisk musik. Alle sale i huset har fået et mærkbart akustisk løft.

Borgerforeningen er via branddøre sammenbygget med Svendborg Teater. I den daglige drift af teatret betyder den fulde direkte adgang til Borgerforeningens foyer og café en forbedret oplevelse for teatrets gæster, der får bedre pausefaciliteter og får mulighed for at nyde en drink eller et let måltid i Borgerforeningens foyer før eller efter forestillingen.

Borgerforeningen er ligesom i 1884 hele byens forsamlingshus, hvor foreninger kan afholde møder og kulturarrangementer i alle afskygninger og i alle genrer. Der er plads til både klassisk musik og alle former for rytmisk musik – ligesom huset kan rumme både teater, dans, stand-up m.m.

Der er en række faste brugere i huset: Børn og Unge teatret, Ældresagen og Svendborg kommunes kulturbutik, der alle har egne lokaler i huset.

Derudover er det muligt for erhvervslivet, kommunen, foreninger, politiske partier og privatpersoner at bruge huset både til udstillinger, præsentationer. konferencer, foredrag og møder.

Kulturcafeen i stuetagen, der er forpagtet ud, er en cafe’ med tilhørende køkkenfaciliteter, der lever op til alle de krav der stilles for at kunne servicere husets mange forskellige brugere. Der er åbent i dagtimerne tirsdag til fredag fra 11.00 til 21.00. Lørdage 10.30 til 16.00 samt i forbindelse med husets arrangementer. Om sommeren er der udendørsservering på terrassen med udsigt over Svendborg.

Vi prioriterer de tekniske faciliteter meget højt. Lyd, lys og AV udstyr er topmoderne og vi lever op til de høje professionelle krav, der stilles af et moderne publikum.

Den erhversdrivende forening, Borgerforeningen - Kulturhus Svendborg, der ejer og driver huset med et driftstilskud fra Svendborg Kommune, er en aktiv forening med mange engagerede medlemmer.

Borgerforeningen står selv som arrangør for en lang række spændende arrangementer indenfor både musik og andre kulturområder. Vi prioriterer, at vore egne arrangementer kommer til at ligge på et højt kvalitetsniveau, der gerne skulle giver genlyd også udenfor Sydfyn.

Borgerforeningen

Nødvendige

NavnFormålUdbyderUdløber
SL_CA/B TestningSmartlook2 år