Borgerforeningen før og nu | Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Forebyg, spot og håndter stress

OFF-dag

Talk: Bille & Bjerregaard

Opera Masterclass

FOREDRAG: PIGERNE FRA SPROGØ

SVEND19 og Svendborg Skolebio (11+)

Ternet Ninja

FOREDRAG: PIGERNE FRA SPROGØ

Opera Masterclass

Åben casting

David Danholt

Opera Galla

Erik Nielsen og Claus Holm

Det store brunsvigershow

Stand up show

Martin Nørgaard - Hygge

Klassisk stand-up med Anders Matthesen

ANDEN BRINGER UD

Klassisk stand-up med Anders Matthesen

ANDEN BRINGER UD

Masser af fede præmier

Stor E-sportsdag

Nyt one man show

Torben Chris´ ABC

For de mindste, mellemste og større børn

Børnebal

Ove Dahl og Kurt Kragh

Mød Drabscheferne

Den Sydfynske Operafestival

Harald Haugaard og Helene Blum

Foredrag – råt for usødet

Søren Pind

Clairvoyant Jeanie Marie Solberg

Klarsynsaften

Efterårsturné 2019

Søren Huss med band

Foredrag med Katrine Gisiger og Anders Nedergaard

Aldrig godt nok

Et personligt og ærligt foredrag

Thure Lindhardt - Min karriere

Thomas Warberg

PERFEKTION, OVERSKUD & ANDRE LORTEORD

Hr. Weyse & Badehotellet

Årets blues-brag

Blues Brothers Souvenir Show

Americana og folket pop-country

HUSH - med Aske Jacoby

Stand-up i særklasse

TYPISK JONATAN SPANG

Leonora Christina skov

Nyt one-man show

Lars Hjortshøj - Plan B

Manipulation, hypnose og optiske illusioner

Forført af Jan Hellesøe

Kom til kæmpe 80’er-fest

Hit med 80’erne

60 års jubilæumsturné

Dario Campeotto

Mød den kontante, ærlige og direkte læge fra DR2

Charlotte Bøving

Et Beatles-show fuld af humør, entertainment og energi

The Beatles Revival

Jul med Peter Vesth og venner

Christmas Dreams Tour

Paul Potts

Julesange, salmer og egne kompositioner

Julekoncert med Søs Fenger

Findes der mere mellem himmel og jord..?

Foredrag med Niels Krøjgaard

RockU2

Die Herren

Comedy Tour 2020

Turen går til Nikolaj Stokholm

Et magisk univers med noget på hjerte

Rune Klan - Håbefuld

Borgerforeningen før og nu

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg er et nyt moderne kulturhus i de historiske rammer i den gamle Borgerforening. Borgerforeningen i Svendborg blev grundlagt som forening i 1851 – og i 1884 byggedes den gamle Borgerforening, der helt frem til vores tid blev det naturlige samlingspunkt for svendborgensernes kulturelle og sociale liv.

Gennem de sidste knap 40 år har der været gjort adskillige forsøg på at få det efterhånden meget nedslidte gamle hus restaureret og bragt op til den standard, der gælder for et moderne kulturhus.

Via solide bidrag fra både erhvervslivet, privatpersoner, Svendborg Kommune, lokale- og Anlægsfonden og ikke mindst A. P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers fond til almene formål er det mål nu endelig realiseret med åbningen af Borgerforeningen - Kulturhus Svendborg i sommeren 2010.

Den nye Borgerforening er hus, hvor logistik, funktionalitet og æstetik går hånd med respekten for stedets historie. Svendborg Malerlaug har været med til at sikre at den flotte guldsal bevares med det oprindelige udseende. Her er en beskrivelse af tankerne bag guldsalens nuværende udseende. Herudover har salen fået en god akustik med variabel efterklang, der gør den anvendelig både til møder, teater, klassisk og til rytmisk musik. Alle sale i huset har fået et mærkbart akustisk løft.

Borgerforeningen er via branddøre sammenbygget med Svendborg Teater. I den daglige drift af teatret betyder den fulde direkte adgang til Borgerforeningens foyer og café en forbedret oplevelse for teatrets gæster, der får bedre pausefaciliteter og får mulighed for at nyde en drink eller et let måltid i Borgerforeningens foyer før eller efter forestillingen.

Borgerforeningen er ligesom i 1884 hele byens forsamlingshus, hvor foreninger kan afholde møder og kulturarrangementer i alle afskygninger og i alle genrer. Der er plads til både klassisk musik og alle former for rytmisk musik – ligesom huset kan rumme både teater, dans, stand-up m.m.

Der er en række faste brugere i huset: Børn og Unge teatret, Ældresagen og Svendborg kommunes kulturbutik, der alle har egne lokaler i huset.

Derudover er det muligt for erhvervslivet, kommunen, foreninger, politiske partier og privatpersoner at bruge huset både til udstillinger, præsentationer. konferencer, foredrag og møder.

Kulturcafeen i stuetagen, der er forpagtet ud, er en cafe’ med tilhørende køkkenfaciliteter, der lever op til alle de krav der stilles for at kunne servicere husets mange forskellige brugere. Der er åbent i dagtimerne tirsdag til fredag fra 11.00 til 21.00. Lørdage 10.30 til 16.00 samt i forbindelse med husets arrangementer. Om sommeren er der udendørsservering på terrassen med udsigt over Svendborg.

Vi prioriterer de tekniske faciliteter meget højt. Lyd, lys og AV udstyr er topmoderne og vi lever op til de høje professionelle krav, der stilles af et moderne publikum.

Den erhversdrivende forening, Borgerforeningen - Kulturhus Svendborg, der ejer og driver huset med et driftstilskud fra Svendborg Kommune, er en aktiv forening med mange engagerede medlemmer.

Borgerforeningen står selv som arrangør for en lang række spændende arrangementer indenfor både musik og andre kulturområder. Vi prioriterer, at vore egne arrangementer kommer til at ligge på et højt kvalitetsniveau, der gerne skulle giver genlyd også udenfor Sydfyn.

Borgerforeningen

Nødvendige

NavnFormålUdbyderUdløber
SL_CA/B TestningSmartlook2 år