Borgerforeningen før og nu | Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Maleneheden Uden Filter

Because We Can!

Bon Jovi Jam

En koncert med Sebastian er i en klasse for sig

Sebastian solo

Sing sing sing

Et af de største talenter herhjemme de senere år

Jacob Dinesen

The Worlds No. 1 Tribute to the Doors

The Doors Alive Show (UK)

Talk show

Brian Sandberg uden filter

One-man show

Mit liv som Nikolaj Stokholm

De magiske Sange – en farverig rejse gennem 40 års sangskrivning

Halberg & Friends

Live argentinsk tangoband

Tangobal

Stærkere end nogensinde

Suspekt + DJ Emil Lange

Den helt tunge vægtklasse af dansk pophistorie

Anne Linnet

Comedy Tour 2017 – et one man show om os

Carsten Bang Alter Ego

Dne store fede slange hugger til igen

Big Fat Snake

Jubilæumskoncert

Basic Big Band & Mads Mathias

Et ægte kultorkester.

Birthe Kjær & Feel Good Band

Danmarks bedste

The Repeatles

Foredrag og visesang

I selskab med Bodil Jørgensen

One-man show

Mit liv som Nikolaj Stokholm

En musikalsk jordomrejse

Carsten Knudsen Show

Nyt one-man show

Huxi Bach – Ind Til Benet

En enestående stemme og fornemmelse for musikken

Alberte Winding

DR Big Band med Miriam Mandipira & Bobo Moreno

Merry Christmas Baby

Julekoncert

Peter Vesth med venner

Hyldest til 50 års rockhistorie

Pink Floyd Project

Borgerforeningen før og nu

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg er et nyt moderne kulturhus i de historiske rammer i den gamle Borgerforening. Borgerforeningen i Svendborg blev grundlagt som forening i 1851 – og i 1884 byggedes den gamle Borgerforening, der helt frem til vores tid blev det naturlige samlingspunkt for svendborgensernes kulturelle og sociale liv.

Gennem de sidste knap 40 år har der været gjort adskillige forsøg på at få det efterhånden meget nedslidte gamle hus restaureret og bragt op til den standard, der gælder for et moderne kulturhus.

Via solide bidrag fra både erhvervslivet, privatpersoner, Svendborg Kommune, lokale- og Anlægsfonden og ikke mindst A. P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers fond til almene formål er det mål nu endelig realiseret med åbningen af Borgerforeningen - Kulturhus Svendborg i sommeren 2010.

Den nye Borgerforening er hus, hvor logistik, funktionalitet og æstetik går hånd med respekten for stedets historie. Svendborg Malerlaug har været med til at sikre at den flotte guldsal bevares med det oprindelige udseende. Her er en beskrivelse af tankerne bag guldsalens nuværende udseende. Herudover har salen fået en god akustik med variabel efterklang, der gør den anvendelig både til møder, teater, klassisk og til rytmisk musik. Alle sale i huset har fået et mærkbart akustisk løft.

Borgerforeningen er via branddøre sammenbygget med Svendborg Teater. I den daglige drift af teatret betyder den fulde direkte adgang til Borgerforeningens foyer og café en forbedret oplevelse for teatrets gæster, der får bedre pausefaciliteter og får mulighed for at nyde en drink eller et let måltid i Borgerforeningens foyer før eller efter forestillingen.

Borgerforeningen er ligesom i 1884 hele byens forsamlingshus, hvor foreninger kan afholde møder og kulturarrangementer i alle afskygninger og i alle genrer. Der er plads til både klassisk musik og alle former for rytmisk musik – ligesom huset kan rumme både teater, dans, stand-up m.m.

Der er en række faste brugere i huset: Børn og Unge teatret, Ældresagen og Svendborg kommunes kulturbutik, der alle har egne lokaler i huset.

Derudover er det muligt for erhvervslivet, kommunen, foreninger, politiske partier og privatpersoner at bruge huset både til udstillinger, præsentationer. konferencer, foredrag og møder.

Kulturcafeen i stuetagen, der er forpagtet ud, er en cafe’ med tilhørende køkkenfaciliteter, der lever op til alle de krav der stilles for at kunne servicere husets mange forskellige brugere. Der er åbent i dagtimerne tirsdag til fredag fra 11.00 til 21.00. Lørdage 10.30 til 16.00 samt i forbindelse med husets arrangementer. Om sommeren er der udendørsservering på terrassen med udsigt over Svendborg.

Vi prioriterer de tekniske faciliteter meget højt. Lyd, lys og AV udstyr er topmoderne og vi lever op til de høje professionelle krav, der stilles af et moderne publikum.

Den erhversdrivende forening, Borgerforeningen - Kulturhus Svendborg, der ejer og driver huset med et driftstilskud fra Svendborg Kommune, er en aktiv forening med mange engagerede medlemmer.

Borgerforeningen står selv som arrangør for en lang række spændende arrangementer indenfor både musik og andre kulturområder. Vi prioriterer, at vore egne arrangementer kommer til at ligge på et højt kvalitetsniveau, der gerne skulle giver genlyd også udenfor Sydfyn.

Borgerforeningen