Borgerforeningen før og nu | Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Jens Lysdal

Singel og album aktuelle

Marie Key

En oplevelsesrig klarsynsaften med medium

Sebbastian Lorantius

Spændende foredrag med læge Søs Wollesen:

Overgangsalderen

Forårsturné

Mads Toghøj & Rødderne

Mød en af Danmarks helt store personligheder

Hella Joof

Musikken er luftig, lyrisk og billedskabende med

Jesper Hertz Trio

Live show

RobinSamse

Eskær Trio - koncert 487

Det største comeback til dato

Moonjam

Nyt show i efteråret 2018

No More Jacks - Mod Nye Tider

De største sange fra et omfangsrigt katalog

Nikolaj & Piloterne

Nightingale String Quartet

Vi inviterer til

Julefrokost 2018

En audiovisuel oplevelse langt ud over det sædvanlige

Jonah Blacksmith Filmkoncert

Julekoncert 2018

Nordstjerne - Julie Berthelsen

Borgerforeningen før og nu

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg er et nyt moderne kulturhus i de historiske rammer i den gamle Borgerforening. Borgerforeningen i Svendborg blev grundlagt som forening i 1851 – og i 1884 byggedes den gamle Borgerforening, der helt frem til vores tid blev det naturlige samlingspunkt for svendborgensernes kulturelle og sociale liv.

Gennem de sidste knap 40 år har der været gjort adskillige forsøg på at få det efterhånden meget nedslidte gamle hus restaureret og bragt op til den standard, der gælder for et moderne kulturhus.

Via solide bidrag fra både erhvervslivet, privatpersoner, Svendborg Kommune, lokale- og Anlægsfonden og ikke mindst A. P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers fond til almene formål er det mål nu endelig realiseret med åbningen af Borgerforeningen - Kulturhus Svendborg i sommeren 2010.

Den nye Borgerforening er hus, hvor logistik, funktionalitet og æstetik går hånd med respekten for stedets historie. Svendborg Malerlaug har været med til at sikre at den flotte guldsal bevares med det oprindelige udseende. Her er en beskrivelse af tankerne bag guldsalens nuværende udseende. Herudover har salen fået en god akustik med variabel efterklang, der gør den anvendelig både til møder, teater, klassisk og til rytmisk musik. Alle sale i huset har fået et mærkbart akustisk løft.

Borgerforeningen er via branddøre sammenbygget med Svendborg Teater. I den daglige drift af teatret betyder den fulde direkte adgang til Borgerforeningens foyer og café en forbedret oplevelse for teatrets gæster, der får bedre pausefaciliteter og får mulighed for at nyde en drink eller et let måltid i Borgerforeningens foyer før eller efter forestillingen.

Borgerforeningen er ligesom i 1884 hele byens forsamlingshus, hvor foreninger kan afholde møder og kulturarrangementer i alle afskygninger og i alle genrer. Der er plads til både klassisk musik og alle former for rytmisk musik – ligesom huset kan rumme både teater, dans, stand-up m.m.

Der er en række faste brugere i huset: Børn og Unge teatret, Ældresagen og Svendborg kommunes kulturbutik, der alle har egne lokaler i huset.

Derudover er det muligt for erhvervslivet, kommunen, foreninger, politiske partier og privatpersoner at bruge huset både til udstillinger, præsentationer. konferencer, foredrag og møder.

Kulturcafeen i stuetagen, der er forpagtet ud, er en cafe’ med tilhørende køkkenfaciliteter, der lever op til alle de krav der stilles for at kunne servicere husets mange forskellige brugere. Der er åbent i dagtimerne tirsdag til fredag fra 11.00 til 21.00. Lørdage 10.30 til 16.00 samt i forbindelse med husets arrangementer. Om sommeren er der udendørsservering på terrassen med udsigt over Svendborg.

Vi prioriterer de tekniske faciliteter meget højt. Lyd, lys og AV udstyr er topmoderne og vi lever op til de høje professionelle krav, der stilles af et moderne publikum.

Den erhversdrivende forening, Borgerforeningen - Kulturhus Svendborg, der ejer og driver huset med et driftstilskud fra Svendborg Kommune, er en aktiv forening med mange engagerede medlemmer.

Borgerforeningen står selv som arrangør for en lang række spændende arrangementer indenfor både musik og andre kulturområder. Vi prioriterer, at vore egne arrangementer kommer til at ligge på et højt kvalitetsniveau, der gerne skulle giver genlyd også udenfor Sydfyn.

Borgerforeningen