Det sker | Musik, teater og foredrag | Borgerforeningen Kulturhus Svendborg
Facebook instagram Youtube adresse

Kalender

100 kr for medlemmer
125 kr for ikke-medlemmer af Tango Sydfyn

Dørene åbner kl. 18.30
Arrangeret af Tangoklubben
 

Live argentinsk tangoband

Tangobal

Torsdag den 2. november 2017 kl. 19.30   //   Guldsalen


Morbror Tages Tangosalon inviterer til stort tangobal med live orkester i Borgerforeningens fantastiske Guldsal. The Tango Orchestra Andariega er på Europaturné, og i den forbindelse lægger de vejen forbi det sydfynske.

Kom og få en stor musikalsk oplevelse i fantastiske rammer og oplev et lille stykke af Buenos Aires´ kultur i Svendborg, hvor orkestret spiller op til et ægte argentinsk tangobal.

Aftenens Tango DJ - The One with the Beard, Morten Wadstrøm vil spille dejlig, dansevenlig og iørefaldende tangomusik imellem orkestrets sæt. Ved deltagelse i arrangementet, vil der være gratis introduktion til tango på den efterfølgende Morbror Tages Tangosalon d. 9. november.

Middag inden tangobal

Kok Brasserie & Café i Borgerforeningen har i dagens anledning lavet en specielpris på en god bøf, hvis man ønsker at spise inden. Bestil direkte i cafeen på 63210412.

Køb billetter

Køb billetter gennem Morbror Tages Tangosalon v/ Trine Bjørnild - trine@bjornild.dk
Betaling på kontonummer 9570 0012385137 eller MobilePay 60437.

Om Orquesta Típica Andariega

I efteråret 2017 er tangoorkestret Andariega fra Buenos Aires på turné i Europa. Det er femte gang det efterspurgte 8-mands orkester besøger det europæiske kontinent. Denne gang har de medbragt deres nye CD,“Balliamo”, som betyder “lad os danse”. Balliamo er orkestrets tredje CD og propfyldt med de bedste tangoklassikere i spritnye versioner, som sammen med de bedste af Andariegas egne tangoer udgør årets repertoire.

Andariega er en unik mulighed for at opleve et ægte tangoorkester på disse kanter. Det er et ungt orkester, som leverer en rytmisk stærk og kontrapunktistisk tango, som indeholder både drama og humor, som hører sig genren til. Orkestret blev skabt i 2009 og består af otte musikere og har dermed det traditionelle tangoformat dvs. tre violiner, tre bandoneoner (den særlige tangoakkordeon), klaver og kontrabas.
Musikken er yderst dansabel kendetegnet ved at have et dynamisk udtryk med letgenkendelige melodier samt en kraftfuld performance, som holder den ikke-dansende lytter fanget. Kontrabasisten Luigi Coviello er dirigent, arrangør og komponist i orkestret og oprindelig fra det sydlige Italien, hvilket bla. kommer til udtryk i nogle af titlerne såsom Avanti og Buona Sera.

Andariega betyder den, der vandrer. Og orkestret kommer da også vidt omkring både bogstaveligt - med en booket kalender stort set siden orkestrets begyndelse - og i overført forstand i form af den musikalske rejse, som orkestret har foretaget på de tre forskellige album, som har dannet ramme for tre forskellige eksperimenter indenfor den traditionelle tango. Derudover har endnu ét af orkestrets medlemmer foretaget noget af en vandring for at komme til at spille musikken i dens vugge, nemlig nordjyden, Stine Helkjær Engen, som år tilbage blev fortryllet af bandoneonen og hurtigt fik pakket kufferten for at krydse Atlanten.

De seneste år har orkestret gæstet Danmark flere gange og spillet rundt omkring i hele landet samt optrådt på teatre, festivaler og milongaer i Chile, Italien, Østrig, Belgien, Norge, Tyskland, Frankrig, Schweitz, Holland og Sverige. Blandt andet har orkestret spillet på tangofestivalerne i Toulouse (FR), i Pau (FR), på Fyn, på Litteraturfestivalen i Utrecht (NL), Tangobal i Plauen (DE) og Goldendays Festival (DK) m.fl.

 

Se også...