Arrangeret af Dage med Brecht

Åbningsforestilling Svendborg dage med Brecht

OPERA PLEXUS: Den Rejsende

Tirsdag den 20. februar 2018 kl. 20.00   //   Guldsalen

Vi er stolte af at præsentere Opera Plexus, som åbningsforestilling på Svendborg Dage med Brecht. Den Rejsende kommer direkte til Svendborg efter uropførelsen på Det Kgl Teater.

Det er ny, dansk opera, der blander politiske udtalelser og internationale scenarier med operagenrens drama og afspejler følelserne ved flugt, krig og had.

Operaens musik er inspireret af folkemusiktraditionen fra Mellemøsten, Balkan og Klezmermusikken med akkordeon, kontrabas og slagtøj og kombinerer en umiddelbar tone med overraskende indfald og klassisk kompositionsteknik.
Den prisvindende lysdesigner Jesper Kongshaug leger med lyset og danner de scenografiske rammer for forestillingen, og Ida Fogh Kiberg debuterer som instruktør.

I Den Rejsende tager komponist og librettist Eva Noer Kondrup livtag med mennesker på flugt. Tekster af flygtningebørn fra Eksjugoslavien, et centralt politisk citat fra en aktuel flygtningepolitik, samt en klassisk rammefortælling som i Odin Teatrets version af Mutter Courage og hendes børn, af Bertolt Brecht, danner rammen om denne spændende fortælling.

Quick Info

Genre: Ny dansk politisk opera, der tager sit musikalske afsæt i folkemusiktraditionen fra Balkan og Mellemøsten.

Niveau: Iørefaldende opera.

Alder: 14+

Oplev den fordi: du vil opleve, hvad opera kan, når det bliver parret med et højaktuelt politisk emne og forførende musik. Og fordi det er en festlig åbningsaften.