Unummerede siddepladser

Dansk perfektionist á la Clapton, Knopfler og Cale

Jens Lysdal

Fredag den 4. maj 2018 kl. 20.00   //   Guldsalen

"Virtuos guitarist... vedkommende sangskriver... Knopfler elegance... vibrerende á la Tom Waits"
– JYLLANDS-POSTEN

"Dansk perfektionist á la Clapton, Knopfler og Cale", "Alt er arrangeret ned til den mindste detalje, men alligevel lever livsglæden og eftertænksomheden i hver en forførende detalje".
– B.T.

"En respektindgydende besætning og et kantet, solidt, gennemført folk- og countryalbum"
– GAFFA

Jens Lysdal er en engageret, nysgerrig og kvalitetsbevidst mand, der altid har sagt og gjort hvad der passede ham - i livet, som på scenen. Det kan både høres og mærkes i musikken og i de stærke, vedkommende tekster. Med sit første danske solo-udspil EP'en “Landet” (2016) giver teksterne på modersmålet ham nye og yderligere muligheder for humor, holdninger og sproglige nuancer.

Genre-mæssigt minder hans musik måske mest om det svenske band Bo Kaspers Orkester – på den måde at “musikalske kasser” ikke er noget han heller bekymrer sig om. Han skifter frit og ubesværet fra roots til vals og videre til pop, alt efter hvad sangen og historien nu har bedst af. Og med den klasse musikere han altid omgiver sig med, er det en oplevelse i sig selv at være passager på de velartikulerede musikalske rejser gennem mange inspirerende landskaber.

Hans rustne ro i stemmen er rar, rå og relevant, og sammen med det overlegne og berømmede guitarspil, stadig i forgrunden. Udover at være blevet skamrost af anmeldere for sin musik og sin sang, har adskillige af dem også kaldt ham “en af Skandinaviens bedste guitarister”. Og hans overlegne instrumentale niveau gør hans koncerter til noget særligt, hvor fokus mellem sangene og det instrumentale på dynamisk vis veksler og forstærker hinanden.

Koncerterne er som altid fyldt med skæve indfald, spilleglæde og god og humoristisk kontakt mellem musikerne og med publikum, men måske først og fremmest et nærvær og en intensitet,
der ikke lader nogen gå uberørte hjem. Man forholder sig til Jens Lysdal, hvad enten man vil eller ej. Fordi han selv er så meget til stede, drages man også som tilhører med og ind.

Han har fået sine sange nomineret til en amerikansk Grammy, sit album “Easy Heart” nomineret til “Bedste album” i Tyskland og hans musik optræder i en lang række prisbelønnede film og
TV-produktioner. Bl.a. fra debut-albummet “A matter of time” som pressen kaldte "ét af nyere dansk pop-histories mest helstøbte værker".

De senere år har Jens Lysdal været på turné i USA, Tyskland, Holland, England, Schweiz, Canada og Portugal og indspillede sit album “Easy Heart” i Austin, TX med bl.a. Greg leisz (Joni Mitchel, Eric Clapton, John Mayer, Bill Frisell) og bluegrassikonet Tim O’ Brien (Grammy-vindende violin- og mandolinspillende bluegrass-ikon, der bl.a turnerer med Mark Knopfler og The Chieftains)

Musikere på turné

Jens Lysdal – Vokal og guitarer
Rune Harder Olesen - Percussion (CV Jørgensen, Tim Christensen, Kim Larsen, Gnags)
Dan Hemmer - Keys (Hemmer, Blicher, Gadd, Anne-Dorthe Michelsen)
Nikolai Land - Bas - (Allan Olsen)
Mads Andersen - Trommer (Marie Key, Allan Olsen)

Booking: lusciniabooking@gmail.com +45 23 39 51 16
Jens Lysdal jens@lysdal.com +45 28 14 81 18

Anmeldelser

“En række magiske musikalske passager hvor bandet nærmest forvandlede sig til én organisme der spillede soli og gav plads til hinanden, uden at det blev til en ustruktureret jam session. (...) Der ingen tvivl om at sangskriver og band har fundet en rigtig god måde at berige hinandens udtryk på, og at Jens Lysdal virkelig har fundet et band der kan følge ham på hans rejse rundt i alverdens stilarter”
– GAFFA

Lysdal er i en klasse for sig i Danmark. Begavede danske tekster pakket ind i sjælfuld, amerikansk singer-songwriter-tradition fås ikke bedre end med ham. Udover sangenes individuelle kvaliteter lagde jeg også mærke til med hvilken lethed, musikerne gik ind i sangene og tilførte deres personlighed; det var ikke bare Lysdal med backing. En ubetinget fornøjelse!"
JAZZ SPECIAL

"Dette kunne blive Lysdal's internationale gennembrud. For EASY HEART er intet mindre end et pragt-album. Lysdal er først og fremmest en vanvittigt god guitarist - han hører til blandt de ti bedste i Skandinavien.
– HEAVEN (Holland)

“En finger-picking mester. Man kan høre og føle hvordan teknisk kunnen på et instrument – gennem følelser – bliver transformeret til en musikalsk oplevelse”
– CONCERTO (Østrig)

“Tilhængere af fænomenal slide-guitar spil, må også høre instrumentalnummeret “Sliding” der har atmsfære som selveste Ry Cooder”.
– WASSER-PRAWDA (Tyskland)