Det sker | Musik, teater og foredrag | Borgerforeningen Kulturhus Svendborg
Facebook instagram Youtube adresse

Kalender

One-man show - EKSTRASHOW

Mit liv som Nikolaj Stokholm

Få et unikt indblik i det liv, der hele tiden har været bestemt til at få andre til at grine. Hør om den mærkværdige barndom, om nogle pinlige teenageår og få svar på spørgsmålet: Hvordan blev du komiker?

På egen hånd

Niels Hausgaard

Niels Hausgaard tager i det nye år på solo-turné. På sin tur besøger han Kulturhus Svendborg den 19. januar 2018 - og du kan godt allerede begynde at glæde dig til en forrygende aften

Rymisk og klassisk kor

Nytårskoncert med SNUK

SNUK er for sangglade unge mellem 17 - 25 år på hele Sydfyn, og koret består udelukkende af dygtige unge sangere, som alle har høje ambitioner. Koret ledes af Povl Balslev og Ulrich Klostergaard.

U2-WeltKlasse

Die Herren

Det danske band med det tyske navn, der spiller irsk musik på engelsk. Die Herren har gennem 25 år præsenteret U2´s eminente musik på nye og banebrydende måder. Glæd dig til det årlige brag...

Jubilæumskoncert

Trio con Brio

Svendborg Kammermusikforening fylder 100. Haydn: Klavertrio all’ ongarese. Smetana: Klavertrio opus 15. Schumann: Klaverkvintet opus 44.

Din teenager har brug for dig!

Din teenager er dit spejl -tør du kigge i det?

Det er en kæmpe omvæltning, når ens barn forvandler sig til en provokerende, flabet og ugidelig teenager. Det kan vække stærke følelser af afmagt, vrede, bekymring, skyld og skam. På dette foredrag lærer du, hvordan du styrker relationen mellem jer. Din teenager har brug for dig!

Kammermusik

Det tyske ensemble 4.1

Piano + fire blæsere. Beethoven: Kvintet i Es-dur. A. Dorman: Jerusalem Mix. Herzogenberg: Kvintet i Es-dur

Det største dansktop show!

Slagerparade i Svendborg

I 21 år har landets bedste dansktop kunstnere sammen indtaget de vinterklædte landeveje, for at besøge byer over hele det danske land, således at publikum kunne se og høre de originale kunstnere bag de hits som de kendte fra radio og fjernsyn.

Bandet fejrer 30 års jubilæum i 2017

Trouble Cats

Blues & rootsrock-bandet Trouble Cats er i topform med albummet ”Live In Aarhus 2017” og tager hul på et jubilæumsår sammen med publikum ude på spillestederne.

Anden del af dette spændende foredrag

Din teenager er dit spejl -tør du kigge i det? Del 2

Dette foredrag går endnu dybere i forståelsen af, hvad der kan være årsagen til, at vi ikke kan nå ind til vores teenager.

Åbningsforestilling Svendborg dage med Brecht

OPERA PLEXUS: Den Rejsende

Den Rejsende kommer direkte til Svendborg efter uropførelsen på Det Kgl Teater. Det er ny, dansk opera, der blander politiske udtalelser og internationale scenarier med operagenrens drama og afspejler følelserne ved flugt, krig og had.

"Akustelektrisk" Shu•Bi•Dua SHOW!

HARDINGER BAND

De tre originale Shu•Bi•Dua medlemmer og to af landets bedste musikere er endnu en gang klar til at indtage de danske landeveje.

De allerstørste hits

Michelsen & Bramsen akustisk

Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen er tilbage med alle de kendte sange. De lover et medrivende show, hvor begejstringen fra for længst svundne 80’er og 90’er-fester får lov at blande sig med eftertænksomhed og sangglæde.

Live 2018

Poul Krebs & Band

Krebs er aktuel med nyt abum, og de nye sange vil naturligvis stå i centrum med plads til perler fra dét store sangkatalog, der har gjort Poul Krebs til en af landets mest populære musikere.

Forårsturné 2018

BURHAN G Akustisk - Helt tæt på

Burhan G har solgt flere 100.000 plader og der ingen tvivl om, at det er meget få i Danmark, der besidder det hitkatalog som Burhan G har. Glæd jer til en aften med en helt fantastisk artist.

Pligten Kalder

Johan Olsen, Torben Steno, Peter Jessen og Søren Mikkelsen præsenterer original og frygtsom dansk musik. De gør det endda med et elakstikdrevet orgel fra en meget brun fortid.

Hele vejen - 30 år med Dodo

Dodo and the Dodos

Glæd dig til en fest når Dodo and the Dodos indtager scenen . Alle hits’ne er naturligvis på sætlisten og bandet er i storform og klar til gå hele vejen for at sikre en forrygende koncert.

Kammermusik

Kolarova og Steinaa x2

Eva Steinaa, obo. Maria Steinaa, fløjte. Galya Kolarova, piano.

Et åbenhjertigt foredrag

Søs Egelind - Kræft, Trit & Retning

Søs Egelind er dobbelt verdensmester i overlevelse af kræft, og deler rundhåndet ud af egne erfaringer i et personligt, livsbekræftende, tankevækkende og positivt foredrag om den livstruende sygdom.

Nyt album: Stor langsom stjerne

Sort Sol

Sort Sol behøver næppe introduktion. De har siden begyndelsen som Sods for 35 år siden, henrykket det danske rockpublikum med hits som 'Holler High', 'Next Century' og 'Let Your Fingers Do the Walking'.

Elsket børnebog bliver til sprælsk Dissing & Las-album

Min Mormors Gebis - Børnekoncert

Den anmelderroste trio har givet Jakob Martin Strids nyklassisker 'Min mormors gebis' en lydside i tråd med bogens anarkistiske appel til både børn og voksne.

Det lyder som en god idé og det er det.

Dissing & Las synger Dylan

Det lyder som en god ide, og det er det. Bob Dylan sunget og spillet af Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen, der tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansk musik.

Jesper Steinmetz har mødt Donald Trump

Steinmetz - Et år med Trump

Jesper Steinmetz har mødt Donald Trump ved fire forskellige lejligheder. Nogle gange er det gået bedre end andre!

Solo turné med

Carl Emil Petersen

Carl Emil Petersen debuterede 5. oktober med sit første soloalbum, Natradio. Klassikere som "Frit Land", "Halvnøgen" og "København" har fået et kuld stedsøskende og hermed klar til sammen at drage ud til en voksende publikum skare.

Fuldt Flor Tour

Bisse

Bisse har i foråret og sommeren haft mange anmeldere, koncertgængere og ikke mindst P6 Beats fulde opmærksomhed, og har netop sluppet nyt album . Glæd dig til at opleve Bisse i fuldt flor.

TV2 så man tror det er løgn

Rigtige mænd - original tv2-kopi

Rigtige Mænd er blandt de allerbedste kopibands i Danmark. Og TV-2 står i dag som et af Danmarks mest populære bands og behøver nok ingen nærmere introduktion.

Hyldest til 50 års rockhistorie

Pink Floyd Project

Pink Floyds psykedeliske debutalbum 'Piper At The Gates Of Dawn' fylder 50 år. Pink Floyd Project fejrer jubilæet med en regulær jubilæums-tour, der rejser tilbage gennem 50 års rockhistorie.

Den candiske singer/ songwriter besøger Danmark

Dana Lacroix & Murali Coryell

Den candiske singer/ songwriter, Dana LaCroix besøger Danmark i april 2018 sammen med sanger og guitarist, Murali Coryell.

Blues Brothers Souvenir Show

The Blues Brothers Souvenir Show har gennem mere end tyve år spillet overalt i Danmark og ved enkelte lejligheder uden for landets grænser. I den anledning har bandet for nylig udsendt en koncert-DVD (med bonus-CD): 20 Years On The Mission (Hithouse).

James Taylor by Kaspersen, Vuust & Fogh

- T A Y L O R -

Dette er en aften med tre herrer som i 30 år har turneret landet tyndt, både med soloplader og som musikere for en meget lang række store danske kunstnere.

Hyldest til Bamse

Stig Rossen og Vennerne

Stig og de oprindelige musikere fra Bamses Venner genopliver med kærlighed og respekt alle de kendte og elskede hits: Vimmersvej, Jeg elsker kun dig, Kongens Have og mange flere...

Dansk perfektionist á la Clapton, Knopfler og Cale

Jens Lysdal

Hans rustne ro i stemmen er rar, rå og relevant, og , og guitarspillet overlegent og berømmet. Grammynominerede Jens Lysdal er af anmeldere udråbt som 'en af Skandinaviens bedste guitarister'.

Singel og album aktuelle

Marie Key

Det er to år siden Marie Key sidst var aktuel med koncerter og musik. Pausen er blevet brugt til at skrive sange og udforske nye musikalske relationer.

Forårsturné

Mads Toghøj & Rødderne

Sanger og sangskriver Mads Toghøj, der har adresse på Sydfyn og rødder i Skagen, drager på forårsturné med albummet Rødder. Et pladeprojekt, der handler om værdien i at genfinde rødderne og vende hjem på et åndeligt plan.

Mød en af Danmarks helt store personligheder

Hella Joof

Hella Joof har medvirket i og stået bag flere film, serier og andre produktioner, ligesom hun har fungeret som både sanger, komiker, foredragsholder, forfatter og meget mere.

Et musikalsk strejftog

No More Jacks - Mod Nye Tider

Rossen, Asholt, Lohmann og Heick genskaber det populære More Jacks univers, og kaster sig sammen med Peder Kragerup ud i en ny, fantastisk rejse med den musik, vi alle nynner med på.

Over 50 år med fast begreb i dansk musik

Burnin Red Ivanhoe

Burnin Red Ivanhoe byder på en unik lyd og en særlig holdning til det at spille musik for publikum. I begyndelsen hed det syrerock. I dag er det en del af kulturarven.