Det sker | Musik, teater og foredrag | Borgerforeningen Kulturhus Svendborg
Facebook instagram Youtube adresse

Kalender

100 kr + gebyr
80 kr for medlemmer af Borgerforeningens Erhvervsklub
Dørene åbner kl. 18.30

Siddepladser

 

Billetter sælges også i Troels Boghandel og i Kulturbutikken i Borgerforeningen.

 

Arrangeret af Troels Boghandel og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Et litterært samtalearrangement

Joan Ørting & Jesper Wung-Sung

Torsdag den 15. maj 2014 kl. 19.30   //   Guldsalen


Samtalepartnerne er Joan Ørting og Jesper Wung-Sung - og Signe Ryge Petersen er med på scenen for at styre slagets gang.

 

En samtale om Jesper Wung-Sungs nye roman, 'Men'; om livet i Udkantsdanmark anno nu; om manderollen i lyset af østarbejdere, arbejdsløshed og skilsmisse; om traumer der følger én hele livet; om solbriller og douglasgulve; om at vende tilbage til sine rødder selvom man er rykket op med rod; om bad boys-tiltrækning og begrænsede kvindevalg. Om litteratur, om mænd og om Langeland i hjertet.

 

Jesper Wung-Sungs roman, 'Men', handler om to barndomsvenner, Jon og Peter, der deler en forfærdelig oplevelse fra deres ungdom. Men de deler ikke syn på hvad oplevelsen betyder. Deres fortællinger flettes igen sammen, da Jon vender tilbage til sin barndoms og ungdoms Langeland, for at grave dybere i sit traume og sin fortid. Peters virkelighed er samtidig i frit fald, og hans opfattelse af en mands rolle i livet, verden og parforholdet udfordres af realiteterne i postfinanskrisens Udkantsdanmark.

 

Joan Ørting har fundet roen og lykken på Langeland. Hun har aktivt valgt at flytte til et område flere flytter fra. Hun har stået face to face med sine dæmoner og arbejdet sig igennem og op, og har nu et tæt og givende forhold med en mand, der tør stå fast og ikke finder sig i at blive lavet om på.

 

Hver især har Joan og Jesper et forhold til Udkantsdanmark, manderoller og det at se sine dæmoner i øjnene. Vi skal, sammen med dem, undersøge hvad der er sammenfaldende og forskelligt; hvad der kan lægge nye vinkler til 'Men' og til deres egne oplevelser.

 

Det bliver spændende at opleve et litterært arrangement, der både tager fat om et værks temaer og rødder og lægger nye lag til værket - og som har bred appel og åbner mulighed for at få flere folk til at opleve diskussion om litteratur.

Se også...