Det sker | Musik, teater og foredrag | Borgerforeningen Kulturhus Svendborg
Facebook instagram Youtube adresse

Kalender

225 kr + gebyr
Pensionist- og studierabat tilbydes
Dørene åbner kl. 18.30

Siddepladser

Arrangeret af Huset Zornig
 

Foredrag med Lisbeth Zornig

Gode og dårlige hemmeligheder

Torsdag den 16. november 2017 kl. 19.00   //   Guldsalen


Lisbeth Zornig Andersen fortæller med afsæt i den nyudgivne børnebog “Hemmeligheder” hvordan du kan hjælpe udsatte børn til at fortælle om hemmeligheder, der gør ondt i maven og giver ar på sjælen. Hvert tiende barn oplever i dag seksuelle overgreb og hver sjette bliver slået. De færreste siger det til voksne. Derfor får de heller ikke hjælp.

Den nye børnebog “Hemmeligheder”, udgivet på Dansk Psykologisk Forlag, giver voksne – både fagpersoner og forældre – et dialogværktøj til at tale med børn om det, der kan være svært at sige.

Hvert tiende barn oplever i dag seksuelle overgreb og hver sjette bliver slået. De færreste siger det til voksne. Derfor får de heller ikke hjælp.

Lisbeth Zornig Andersen fortæller om krænkede børn og de konsekvenser, overgreb kan få for dem i livet, og hvordan vi kan hjælpe dem – hvilket begynder med samtalen om hemmeligheder.

Samtidig sætter en livsekspert ansigt på både statistikkerne og anbefalingerne.

Bogen ”Hemmeligheder” er udarbejdet i samråd med psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet og er blevet testet af en række institutioner i Vejen Kommune. Lisbeth Zornig Andersen fortæller om erfaringerne og giver anbefalinger til, hvordan man tackler den svære samtale og hvad man kan gøre, når et barn har en hemmelighed, der gør ondt i maven.

Lisbeth Zornig Andersen er cand. polit., stifter og leder af Huset Zornig, formand for den sociale tænketank SIF, initiativtager til Børnenes IT-Fond, tidligere formand for Børnerådet, it-strategisk rådgiver og adm.dir. for Specialisterne - og mor til fem.

Se også...