Arrangeret af Claudia Regitse Stens Christensen

Senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen

Foredrag ved Claudia Christensen

Onsdag den 4. oktober 2017 kl. 19.00   //   Spejlsalen

Senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen – hvordan lever jeg med dem? Jeg er 40 år og lever med PTSD, angst og senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Det har taget mig 30 år at indse og jeg anede ikke, at der var noget der hed senfølger før jeg blev 35. De sidste seks år har jeg kæmpet en kamp for ikke at gå til grunde, rent psykisk. I dag kan jeg med lettere stolthed erkende, at jeg har fået håbet tilbage om at LEVE resten af mit liv, i stedet for at OVERLEVE.

De værktøjer jeg bruger i min hverdag er først og fremmest bevidsthed om, hvordan min psyke fungerer, hvorfor jeg reagerer som jeg gør i visse situationer, en forståelse af, at det er den største selvfølge, at jeg er skrøbelig, med den bagage jeg har med mig. Og dernæst øvelsen i at konstant være omsorgsfuld over for mit indre barn.

Da jeg forstod, at jeg aldrig kan sammenligne mig med såkaldt “normale” mennesker, blev det lettere at finde en måde at være mig på, uden at være offer.

I min rolle som mor til seks børn i alderen 4-19 år, bliver jeg konstant mindet om min egen barndom. Og det er mig jo, selvfølgelig og heldigvis, så uforståeligt hvordan man som voksen mand eller kvinde kan have et seksuelt forhold til sit lille barn.

Den forskel der er på børn som har været udsat og børn som ikke har, er enorm! Man ved simpelthen ikke hvad det vil sige at leve med senfølger, hvis man ikke selv har prøvet det. Og de som er ramt, skal have professionel hjælp af nogen som ved hvad det drejer sig om

Formålet med mit foredrag, og mit iværksætteri i dette emne i det hele taget, er at løfte sløret for hvordan jeg lever med mine senfølger. Min drøm er at udrydde enhver form for seksuelt overgreb på mindreårige i dette land og gerne på hele planeten. Og indtil da hjælpe og støtte de mennesker som lever i det følelsesmæssige, indre kaos, som disse senfølger afstedkommer. Nogen siger, at det er muligt at leve et liv uden flashbacks og psykisk stress, jeg håber stadig.

Jeg har på ingen måde lyst til at skabe tung og dysfunktionel stemning, så mit budskab handler virkelig om hvordan jeg lever med og skaber mit eget liv med de ting der løfter mig og gør mig til en bedre mor og kæreste.

I foredraget vil jeg fortælle om min baggrund, læse op af min kommende bog og fortælle om hvad senfølger er og hvordan de udfordrer en ganske almindelig hverdag. Jeg håber at rigtig mange, som selv lider af senfølger, måske uden at vide det, vil have modet til at dukke op til foredraget. Jeg vil besvare spørgsmål og desuden fortælle om hvordan yoga og kropsterapi har  hjulpet mig til at forstå mit nervesystem og min krops reaktioner på stress.

Hjertelig velkommen.